De Japan Expo is sinds gisteren in volle gang in Parijs. We hoorden al interessant nieuws voorbij komen over een mogelijke Dragon Ball Z Budokai HD Collectie, maar misschien krijgen ook de liefhebbers van RPG’s wat wils. Namco Bandai heeft namelijk bekend gemaakt een ‘grote aankondiging’ te doen over de Tales serie.

Wat deze aankondiging dan zal inhouden is niet bekend, maar het lijkt erop dat de Europeanen eindelijk aan de slag kunnen met de originele Tales of Xillia en binnenkort Tales of Xillia 2. Dit vermoeden berusten wij op de recent ingediende trademark op Tales of Xillia voor zowel Europa als Amerika. Wellicht zijn we dus binnenkort een PS3 exclusieve titel rijker!

Helaas kunnen we hier nog geen zekerheid over uitspreken tot de woordvoerder van Namco bandai het podium betreedt om 3 uur vanmiddag, wat dus over pakweg een half uur plaats zal vinden. Wij houden het in ieder geval nauwlettend in de gaten, maar mocht je zelf de livestream in de gaten willen houden dan houden wij je niet tegen!

UPDATE: Goed nieuws! Tales of Xillia werd zojuist bevestigd voor een Europese release in 2013. Of wij Tales of Xillia 2 hier ook te zien krijgen is nog onzeker, maar als het eerste deel hier een succes wordt mag het vervolg natuurlijk niet uitblijven.