Met ModNation Racers probeerde Sony het Play, Create, Share motto van LittleBigPlanet in de vorm van een kart game te gieten. Ondanks dat ModNation Racers geen slechte game was, sloeg hij niet erg goed aan. Media Molecule komt nu zelf met een kart game die geheel draait om het maken, delen en spelen van je eigen kartbanen.

Met LittleBigPlanet Karting hebben ze heel simpel een kart game gemaakt, maar dan met een uitgebreide level creator. Dit keer is het mogelijk om voor het eerst 3D levels te maken. Een aantal ervaren LBP spelers die flink wat toffe levels hebben gemaakt in onder andere LBP 2 waren uitgenodigd om LBP Karting uit te komen proberen. Hier heeft Media Molecule een mooie video van gemaakt die hieronder te bekijken is.

Daarnaast zijn ook de pre-order bonussen bekend die je krijgt als je LBP Karting vooraf besteld. Afhankelijk van waar je de game pre-ordered zal je een van de drie unieke outfits krijgen voor je Sackboy met een bijpassende kart. Ook zal je de ‘HEADSTART PACK’ krijgen. Hierdoor unlock je meteen meer dan 900 items om mee aan de slag te gaan in de create modus. De Special Edition van de game zal een unieke cover krijgen en beide pre-order bonussen bevatten.

LBP Karting zal uitkomen op 7 november exclusief voor de PS3.