Het is tegenwoordig bijzonder ‘in’ om zombies in je game te stoppen. Al heeft de oorspronkelijke titel – neem bijvoorbeeld Red Dead Redemption – helemaal niets met de wandelende doden te maken, toch blijkt het een bijzonder lucratieve zet te zijn om de immens populaire vijand door middel van DLC een plekje te geven in de spelwereld. Om te bewijzen dat dit bijzonder goed kan uitpakken verwijzen we opnieuw naar Red Dead Redemption.

Ook Sleeping Dogs krijgt binnenkort zombies op bezoek. Gedurende het panel voor de game op New York Comic Con 2012 lieten de ontwikkelaars weten dat het Halloween-getinte uitbreidingspakket op 30 oktober het levenslicht zal zien onder de naam Nightmare in North Point. In deze extra singleplayercampagne komt een door de Triad gemartelde en vermoordde gangster terug met een legertje ondoden om wraak te nemen.

Bij de aankondiging hoorde ook een demo en al kunnen we jullie die helaas (nog) niet laten zien, we kunnen wel vermelden wat de aanwezigen in New York zoal te zien kregen. Zo ging Shen de zombies te lijf met bliksemvuisten, die hij verkreeg met behulp van een magische thee. Nightmare in North Point zal naast zombies overigens ook Chinese vampiers bevatten, die Shen met een houten zwaard zal moeten bekampen.

Dat klinkt dus als heerlijke, oosterse nonsens. Wij kunnen alvast niet wachten. En jullie?