Forum

Topic: Kan PlayStation-controller niet verbinden met pc!

Anoniem's avatar

Hallo allemaal, Ik kan de PlayStation-controller niet verbinden met mijn pc. Kan iemand mij alstublieft helpen hoe ik dit moet doen?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

16 reacties

 1. 8938 XP
  7th-son's avatar

  Vertel eerst eens of het een ps4 of Ps5 controller is, en of je het met of zonder (de juiste) kabel probeert

 2. Anoniem -
  Anoniem-4068's avatar

  @7th-son: Het is een Playstation 2 controller.

 3. 210 XP
  -Maluku1985-'s avatar

  Daar heb je een USB adapter voor nodig. Deze kun je overal bij webwinkels vinden. Google is your friend!

  https://www.onlinekabelshop.nl/ps-one-en-ps2-controller-naar-pc-ps3-adapter-0-10-meter?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj_CrBhD-ARIsAIiMxT_uoxuDoVj70OrqC0gQBeg2oj308eDfAbTw2QkU5nANKEzwxVKEHqUaAm3mEALw_wcB

  Universele usb-to-controller adapter drivers voor windows (10):

  https://github.com/aitte2/dualshock_driver

  Mocht je het met een PS4 controller willen proberen: Zorg dat jouw pc Bluetooth heeft en houd de “Share+Home” knoppen ingedrukt tot de blauwe of rode controller indicatoren (1,2,3,4) knipperen, om in de pair-modus te gaan. Je kunt nu de controller gaan pairen met een bluetooth device. De controller zou normaal gesproken gewoon moeten werken vanaf Windows 7, je kan evt. DS4Windows & X360CE gebruiken om zeker te zijn.

 4. 210 XP
  -Maluku1985-'s avatar

  @-Maluku1985-: note: Ik vergat te melden dat DS4Windows en X360CE oplossingen zijn wil je de PS4 controller verbinden via een USB kabel, wanneer je geen Bluetooth hebt.

 5. Anoniem -
  Anoniem-8773's avatar

  @-Maluku1985-: Ik heb 4 usb porten op mijn pc. Welke moet ik gebruiken? Ook heb ik een parallel aansluiting en een grote usb1 port. Kan ik deze ook gebruiken? Help mij alstublieft ik snap het niet. Ook heb ik een GTS-250 en een Pentium E2140. Ik weet niet of dat wat uitmaakt?

 6. 210 XP
  -Maluku1985-'s avatar

  @Anoniem-8773: Zoals ik zei, voor een PlayStation 2 controller heb je een PS2>PC USB adapter nodig. Deze controllers hebben géén USB-A (male) stekker, maar een PlayStation proprietary output. De overige pc specificaties maken niet zoveel uit, enkel de Windows versie die geinstalleerd staat. Verder zou het wel makkelijk zijn als er wat meer informatie over de controller in kwestie zou zijn, ipv. alleen “PS2 controller”. Is het een originele controller? Of Aftermarket? Want dat laatste heeft bijna tot geen software support, vooral als het goedkope Chinese varianten zijn.

  Als laatste; alle USB-A poorten kunt je gebruiken mits je die adapter hebt. Ook moet je weten dat wanneer je hem werkend krijgt, de PS2 controller de “DirectInput” interface gebruikt.
  Veel Windows programmas/games gebruiken inmiddels de “XInput” (zoals Xbox(1) controllers, Logitec Gxx en generic pc controllers). Je hebt dus third-party software nodig om te kunnen schakelen tussen de twee interfaces middels wrappers. RetroArch heeft bv. soms problemen met DirectInput devices waarin het geen analoge input herkend. (DS4Windows is een voorbeeld van een wrapper, of de ‘controller layout configuratie’ in Steam, maar die werken allemaal enkel met DualShock 4/5 DirectInput en generic XInput controllers). Ik weet niet of er PS2 controller software ervoor te vinden is. Maar goed, wanneer er geen doeleinden worden genoemd waarvoor de controller gebruikt gaat worden (Obv. gaming maar wat?), is het tasten in het duister.

 7. 379 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  @Anoniem-8773: Ik kan je niet helpen, maar een compliment geven wil ik je wel, dit als reden dat velen hun vraag plempen op het www maar vervolgens niet actief meedoen om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

 8. Anoniem -
  Anoniem-4212's avatar

  @Gerard_Ingrid:

  je moet ook niet helemaal actueel zijn als je nog met een ps2 controller in de weer ben snap dat dan.

 9. Anoniem -
  Anoniem-3235's avatar

  Met een kabel.

 10. Anoniem -
  Anoniem-6740's avatar

  @-Maluku1985-: Je hebt mij nu helemaal in de war gebracht. Heb de controller maar uit het raam gegooid van mijn flatje.

 11. 8938 XP
  7th-son's avatar

  @Gerard_Ingrid: ik twijfel een beetje of het daadwerkelijk topic starter is. Maar dat komt meer doordat wat je al aangeeft. Meerendeel stelt de vraag en komt nooit meer terug.
  Het word ook nog eens enorm goed on de gaten gehouden hier door het playsense team, dat zal ook wel helpen

 12. Anoniem -
  Anoniem-8986's avatar

  @7th-son: Hoezo? Dit is de enige plek waar je kan doen en laten wat je wilt en jezelf kan zijn :p

 13. 379 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  @7th-son: Tweakers zet er een slot op als de TS niet actief meedoet, niet meer dan terecht.

 14. 8938 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-8986: kan je dat thuis niet dan?

  @Gerard_Ingrid: precies. Hier krijg je als een topic 8 jaar stil is nog ineens een random reactie van iemand

 15. Anoniem -
  Anoniem-4270's avatar

  @7th-son: mag niet meer van de vrouw des huizes 🙁

 16. Anoniem -
  Anoniem-4136's avatar

  Deze site is raar. Erg veel reacties worden niet geplaatst of verdwijnen spontaan. Ik ga elders maar game nieuws lezen. Deze site is na de naamsverandering gewoon ruk geworden.