http://playsense.nl/images/file/img_502bcfed717d0.jpg

Een aantal mensen hebben de hoop inmiddels al opgegeven en zijn wel klaar met het wachten, we hebben het over The Last Guardian. Het spel lijkt inmiddels te veranderen in een ‘Duke Nukem: Forever’-verhaal en dat is allesbehalve positief. Franse website Jeuxvideo had onlangs een interview met Shuhei Yoshida, President van Sony’s Worldwide Studios voor Sony Computer Entertainment. In dit interview vroeg de site of Yoshida kon bevestigen dat de game uit zal komen in 2013, maar tevergeefs.

Sony blijft volhouden dat er hardgewerkt wordt aan het project, inclusief de engine. Daarbij vermeld hij ook dat ze nog altijd niks concreets hebben om te tonen aan het publiek. Daarbij is er natuurlijk ook de voor de hand liggende theorie dat het wellicht een launchtitel gaat worden voor de PS4, maar dat kan Sony natuurlijk nog niet toegeven. Mocht dat zo zijn, dan is het Sony vergeven want dat zou immers toch wel een slimme zet zijn.

“Can you confirm for our readers that the game will arrive well next year on PS3?”

“No, sorry, I can not say that,”

“Because the last time we talked about a date for The Last Guardian, we finally disappointed many people. But I can tell you that the team is working hard on the project, including the engine. It is precisely because the teams working on the technical aspect of the game that we have nothing concrete to show you today.”

“So now I’m waiting for the right time to introduce you to The Last Guardian and speak with confidence of a release date.”