Sony heeft zojuist bekendgemaakt dat PS Vita systeemsoftware v2.00 naar de handheld komt. Deze update brengt PlayStation Plus ondersteuning met zich mee waarmee je als PlayStation Plus abonnee ook kunt profiteren op de PS Vita. Dit brengt geen extra kosten met zich mee en als je dus al PlayStation Plus abonnee bent op de PS3 kun je dit ook gewoon gebruiken op de PS Vita.

Vanaf 21 november is de PlayStation Plus service beschikbaar voor de PS Vita. Als onderdeel van de Instant Game Collection zal je als abonnee straks genieten van Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush, Tales from Space: Mutant Blobs Attack en Chronovolt; niet de minste titels dus.

Je krijgt met PlayStation Plus voor de PS Vita toegang tot vier games per maand gecombineerd met vele andere voordelen zoals gratis spellen, online-opslag en exclusieve kortingen. Samen met PlayStation Plus voor de PS3 zul je maar liefst 65 games per jaar ontvangen als abonnee voor zowel PS3 als PS Vita.

Verder brengt PlayStation Plus voor de PS Vita ook automatische updates met zich mee en een online-opslag in de cloud voor je savegames tot 2GB. Je krijgt 1GB voor savedata op de PS3 en 1GB voor de savedata op de PS Vita. Synchronisatie van trofeeën zal tevens automatisch gebeuren als je abonnee bent.

Er zijn twee PS Plus- abonnementen beschikbaar: 90 dagen voor € 14,99 en 365 dagen voor € 49,99. Het jaarabonnement van € 49,99 geeft je toegang tot 65 games en kost omgerekend slechts € 4 per maand.

Verder zal er een e-mailclient toegevoegd worden aan de PS Vita en de mogelijkheid om over WiFi met je PC te synchroniseren. De video-speler heeft de mogelijkheid gekregen om 1080p video te spelen, deze wordt dan gedownscaled naar de resolutie van de PS Vita. De internetbrowser heeft ook een nieuwe render engine gekregen voor een betere ervaring, met HTML5 en Javascript Engine.