Mirror’s Edge was destijds een beetje een ondergesneeuwd pareltje. Het was zowel goed als minder goed ontvangen, maar de meeste mensen waren het erover eens: de game had onwijs veel potentieel. Het doet ons dan ook goed dat Mirror’s Edge 2 de laatste tijd steeds vaker genoemt word. Ook Ben Cousins van het Zweedse ngmoco doet hier weer een schepje bovenop door te zeggen dat het algemeen bekend is onder de Zweedse ontwikkelaars dat Mirror’s Edge 2 in ontwikkeling is bij DICE.

“It is general knowledge in the Stockholm dev scene that Mirror’s Edge 2 is in production at DICE.”

Zijn opmerking bevestigd natuurlijk niks, want hij is niet werkzaam bij DICE. Toch is het interessant om te zien hoe vaak het mogelijke vervolg word opgebracht aan de ontwikkelaars- en uitgeverskant van de industrie.

Patrick Bach, een executive producer van DICE, vertelde IGN eerder dit jaar dat de Mirror’s Edge franchise “te goed is om de stop eruit te trekken.” Electronic Arts is afwachtend met het reageren op het bestaan van Mirror’s Edge 2 sinds de officiële bevestiging in 2009, ookal is er wel tijdens de E3 dit jaar door EA president Frank Gibeau gezegd dat er een vervolg zat aan te komen.

Wij kijken ontzettend uit naar het vervolg van deze unieke game, jij ook?