Het mag inmiddels bekend zijn dat de Crysis franchise als FPS als trilogie bedoeld is en dat deze ook zeker zal ophouden met deel 3. Ondanks dat wil ontwikkelaar Crytek niet uitsluiten dat dit niet het einde van het verhaal is, maar slechts het einde van een hoofdstuk.

Michael Read liet namelijk weten dat er zeker nog leven in de franchise zit en dat ze wellicht een heel ander genre kunnen gaan ontdekken met Crysis. Niet alleen blijkt een ander genre een optie te zijn, maar het zal dan ook een compleet ander verhaal gaan volgen.

“We are now talking about what we can do in taking the Crysis franchise into a new space and do something different outside of the story we have been telling with this trilogy.”

“Whether it’s in a different game type format, whether it’s expanding upon this, it’s hard to say. That’s going to be up to the designers at the end of the day.”

Wat hiermee bedoeld wordt is nog niet duidelijk en het kan nog alle kanten opgaan met deze uitspraak. Wat hoop jij te zien in een volgende Crysis game?