Free-to-play games zijn er nog niet veel op de PlayStation 3, maar dat het in opkomst is mag duidelijk zijn. Op dit moment kun je terecht bij DC Universe Online en DUST 514. In de toekomst zal free-to-play alsmaar groter gaan worden en één van de aankomende free-to-play games voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita is de titel Deathmatch Village.

Deze game is een 3 versus 3 multiplayer titel, waarin je met een hoop wapens, items en skills elkaar te lijf gaat in interactieve arena’s. Tussen de gevechten door zul je in je eigen dorp kunnen bijkomen en je personages customizen, alsook je loadouts. Verder zul je verschillende gebouwen kunnen bezoeken. Veel meer als dat hebben we niet aan informatie en ook aan beelden ontbreekt het nog.

Wel kunnen we je nog vertellen dat de game via cross-play speelbaar is op de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Doordat de game sowieso gratis is zul je deze op beide platformen kunnen downloaden en vervolgens waar dan ook ter wereld spelen. Dit alles gaat vanzelfsprekend via het internet op een gemakkelijke wijze (cross-save optie), want je zult op de Vita kunnen verder spelen daar waar je op de PS3 gebleven bent en vice versa. Ook zul je op beide platformen dezelfde set Trophies krijgen die je kunt unlocken.

De game zal ergens in het tweede kwartaal van 2013 moeten gaan verschijnen.