Je wordt er ondertussen mee doodgegooid – geruchten en speculaties over de PlayStation 4 en al haar bijkomstigheden. Er duikt van alles op, van specificaties tot accessoires en hardware. Maar natuurlijk blijven ook de next-gen games niet uit.

Op 20 februari organiseert Sony PlayStation een enorme bijeenkomst in New York, waarop zeer waarschijnlijk de PS4 aangekondigd zal worden. Dat is natuurlijk niet niets en zonder aankondigingen van bijbehorende software, de games dus, heeft zo’n nieuwe console ook vrij weinig meerwaarde.

Project Gotham op een Sony console?

Het nieuwste gerucht gaat dat er een next-gen racegame aangekondigd gaat worden, welke eerder onder de naam van Gran Turismo schuil ging. We weten natuurlijk allemaal dat Sony geen held is in het uitbrengen van Gran Turismo games tijdens de launch van een nieuwe console. Hier faalden ze bij de lancering van de PS3 ook in, de game kwam ‘slechts’ drie jaar te laat.

Sony Japan was het dan ook niet eens met de GT benaming en wees dit voorstel af. De racegame is in ontwikkeling bij Evolution Studios, welke we kennen van de MotorStorm en WRC franchise. In samenwerking met Ged Talbot en enkele andere werknemers van Bizarre Creations (Blur) en Liverpool Studios (WipEout), zijn er veel ervaren mensen betrokken bij het project. De game zal te vergelijken zijn met Project Gotham Racing en zou gepland staan voor een release op dezelfde datum als de PS4.

Wordt het Killzone 4 of toch iets anders?

Het tweede gerucht gaat over een game van eigen bodem, namelijk een nieuw project van Guerrilla Games. Hierover is helaas nog vrij weinig bekend, afgezien van enkele openstaande vacatures heeft Guerrilla de lippen stijf op elkaar gehouden. Het is dus nog even gissen, maar wellicht komen er meer details boven water drijven in de aankomende paar dagen.

Beide geruchten worden ondersteund door een tweede benoemde bron, namelijk Polygon’s Aegies. Hoewel geruchten normaal gesproken met een korreltje zout genomen moeten worden, geeft hij aan dat beide geruchten kloppen – in ieder geval zover hij weet. Wij worden in ieder geval steeds benieuwder naar wat woensdag 20 februari ons zal brengen. Wij houden het nieuws nauwlettend in de gaten en brengen je van alle ontwikkelingen meteen op de hoogte.