BioShock Infinite is een game waar menig gamer naar uitkijkt. De BioShock franchise staat erg hoog in het vaandel, ook bij ons, en we konden dan ook niet wachten tot de game vorig jaar in oktober zou uitkomen.

Jammer genoeg werd de game uitgesteld naar 2013 en toen de nieuwe releasedatum naderde werd de game opnieuw uitgesteld. Ditmaal zou 26 maart de definitieve datum zijn. De game is gisteren goud verklaard, zo luidt een het persbericht van 2K Games, wat wil zeggen dat de productie en het verschepen van de game ondertussen in volle gang is.

Wie zich nog nog kan herinneren wat de voorgaande datum was toen BioShock Infinite voor het laatst werd uitgesteld, zal ook vreemd opkijken van het laatste uitstel. Eerder zou de game namelijk op 26 februari in de schappen beland zijn, wat dus het uitstel in theorie dus overbodig maakt – laat staan uitstel van een maand lang.

Dit maakt de game ook enorm gevoelig voor het uitlekken via internet, want niemand heeft er echt hart voor om nog zo lang te wachten op een game die al af is en bovendien komt dit de laatste jaren bijzonder veel voor. Het lijkt erop dat Irrational geen zin heeft te presteren onder tijdsdruk en heeft daarom gewoon (enorm) ruim de tijd genomen. Nu hopen dat dit zich gaat vertalen naar het uiteindelijke product dat we eind volgende maand van een review zullen voorzien.