De Penny Arcade Expo’s oostelijke editie – toepasselijk PAX East genaamd, want mensen spreken nu eenmaal niet graag meer lettergrepen uit dan strikt noodzakelijk is – vindt dit jaar plaats van 22 tot 24 maart in de Amerikaanse stad Boston. Uiteraard kunnen we ons dan weer aan allerlei nieuws verwachten, waaronder blijkbaar een spectaculaire aankondiging van Deep Silver, de studio die onlangs de Saints Row IP in handen kreeg toen THQ de eeuwige uitgeversvelden opzocht.

Een tweet van Aubrey Norris, werkzaam bij Deep Silver, wijst erop dat je dit jaar PAX East zeker niet mag missen. Deep Silver is namelijk van plan om erg groots uit de hoek te komen. Haar followers probeerden meer details uit haar los te krijgen, maar Norris hield de lippen stevig op elkaar. Datzelfde kan dan weer niet gezegd worden van Chris Stockman, de design director van de eerste Saints Row die nu bij Human Head werkt. Zijn glasheldere tweet spreekt boekdelen.

Stockmann zegt niets over een aankondiging, maar heeft het wel over een mogelijke releasedatum in augustus. Aangezien Rockstar GTA V een maand later in de winkelrekken wil droppen, zou dit een prima manier zijn voor Deep Silver om met Saints Row 4 de concurrentiestrijd vervroegd van start te laten gaan. Nu weten we uiteraard niet in hoeverre Stockman betrouwbaar is, al moet iemand met zijn staat van dienst wel de nodige connecties binnen het milieu hebben.

Het opduiken van beide tweets in ruwweg dezelfde periode – Stockmann hielp het gerucht immers al een maand geleden de wereld in – kan haast geen toeval zijn, toch? Wat denken jullie?