Assassin’s Creed IV: Black Flag zal naast dat deze op de huidige generatie uitkomt ook naar de next-gen platformen komen, waaronder de PlayStation 4. De game zal op 31 oktober in de winkels liggen voor alle beschikbare consoles, maar hoe het met de PlayStation 4 versie zit is tot voorkort onduidelijk geweest. Tegenover ons gaf Carsten Myhill aan dat Ubisoft ernaar streeft de game als launchgame beschikbaar te hebben.

Creative Director Jean Guesdon heeft daar een ander idee bij, want in een interview met OXM suggereert hij dat de next-gen platformen nog voor november in de winkels ligt. OXM vroeg of dat de game voor elk platform op hetzelfde moment uitkomt, waarop Guesdon reageerde met: ‘same ship’. Dit betekent zoveel als dat de definitieve game voor ieder platform op hetzelfde moment verscheept zal worden naar de retailers.

Dat betekent automatisch ook dat de PlayStation 4 versie rond 31 oktober bij de retailers zal aankomen voor de verkoop en een PlayStation 4 game verkopen heeft enkel zin als het platform beschikbaar is. Het kan zijn dat Guesdon de vraag verkeerd interpreteerde of onbewust zijn mond voorbij praatte. Interessant is het in ieder geval.