Het blijft nog even de vraag tijdens welke historische periode het verhaal van de volgende Assassin’s Creed zich zal gaan afspelen. Recent konden jullie hier lezen dat het volgende deel zich wel eens zou kunnen afspelen in het feodale Japan, al lijkt dit nu toch weer niet het geval te zijn. Producer van de franchise, Jade Raymond, heeft in een interview met Adweek hierover aangegeven dat Japan niet de locatie is ondanks dat ze het zelf wel een cool idee vindt.

Zonder ook maar een echte hint te geven gaf Raymond wel aan dat het nieuwe deel zich in haar een favoriete historische periode afspeelt, maar het is niet duidelijk welke. Maar als we terug gaan naar de franchise en de mogelijke setting, heeft het te maken met een groter geheel. Ubisoft denkt aan een geheel universum en hoe ze hier een meta-verhaal in kunnen ontwikkelen dat nog jaren meegaat, zowel bij games als films. Het verhaal moet dus op een logische wijze door kunnen gaan zonder te vervallen in een doodlopend eind dat minder goed aanvoelt.

“When we’re building a franchise, we’re thinking of a whole universe and how we’re developing a meta-story that could live on for many years in games and TV,”[…]”If the story has nowhere to go, then you end up with the video game equivalent of The Matrix 2 or something where it’s never going to be quite as genius.”

We willen natuurlijk graag weten welke setting nu aan de beurt gaat komen, maar voorlopig zullen we wat dat betreft nog even moeten afwachten. Mogelijk dat hier nog voor de E3 duidelijkheid over zal komen en uiteraard kun je het dan hier lezen.