Indie games winnen de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Het zijn games die onafhankelijk van een grote uitgever worden ontwikkeld en uitgegeven en hebben daarom minder last van tijdsdruk en invloeden van buitenaf. De games geven daardoor vaak duidelijker de denkwijze van de ontwikkelaars weer, wat regelmatig een enorm uniek resultaat oplevert.

Fez is zo’n game die we zeker wel op een voetstukje mogen zetten. Helaas voor de PlayStation fans was deze game al sinds de release exclusief voor de Xbox 360, maar in mei wordt die exclusiviteit doorbroken door het uitkomen van de game op Steam. Natuurlijk doken de fans als hongerige wolven op ontwikkelaar Polytron af met de vraag of de game wellicht ook een release zal zien op een PlayStation platform.

Hoewel niet het meest concrete antwoord gegeven kon worden op dit moment, is het wel zeker dat er plannen zijn om dit te gaan verwerkelijken. De onderhandelingen met Sony zijn wel in volle gang en er wordt gewerkt aan een oplossing voor in de toekomst. Dit kan voor de PS3 of PS Vita zijn, maar is het beste geval: beide!

“We’re working on that with Sony. Can’t say more than that right now, though.”

Voor wie nog niet bekend is met de game kan hieronder een gameplay video bekijken. Het is in ieder geval een enorm leuke manier van platformen en is ook zeker niet ondergewaardeerd in de wereld van gamecritici. De game scoort op Metacritic een dikke 89 en een release voor PlayStation zal door velen in dank worden afgenomen, waaronder door mijzelf!