Begin deze week kwam er via de ESRB, de Amerikaanse ratingsinstantie, een verzamelbundel boven drijven onder de noemer ‘Best of PlayStation Network Vol. 1’. Sony maakte officieel nog niets bekend hierover, maar logischerwijs gaan mensen conclusies trekken over deze gamebundel.

In dit geval gaat het hier over het platform van uitgave. Bij nader inzien is het eigenlijk niet zo heel vanzelfsprekend dat deze games als bundel worden uitgegeven voor de PS3. Het is namelijk zo, daar de games eerder al zijn uitgegeven, dat de games normaliter niet voorzien hoeven worden van een nieuwe rating. Aangezien dit wel het geval is, is de kans groot aanwezig dat het platform van uitgave anders is dan oorspronkelijk gedacht werd.

Even geleden werd door Sony bekend gemaakt dat PSN games en save files niet kunnen worden overgezet naar de PlayStation 4. Dit geeft een interessante wending aan het gebeuren, aangezien de kans daardoor dus aanzienlijk stijgt dat het inderdaad om een overstap naar next-gen gaat.

Ondanks alle openstaande mogelijkheden, waaronder zelfs PS Vita, is het momenteel nog even afwachten. Met niet zo lang meer te gaan tot de E3 van start ga in Los Angeles, is dit waarschijnlijk een aankondiging die bewaard wordt voor het grote podium en misschien zelfs eerder.