Rock Band heeft al enkele jaren geen volwaardig deel meer in de franchise mogen verwelkomen, dit vanwege het feit dat de eens zo populaire muziekgames niet meer de populariteit genieten als vroeger. In de tussentijd is Harmonix wel de fans blijven voorzien van nieuwe tracks die tegen een kleine betaling via de PlayStation Store binnengehaald konden worden.

Dit is inmiddels na jarenlange trouwe dienst afgelopen en er is nog een nader ‘vervelend’ nieuwtje. Sommige tracks die je kon binnenhalen verlopen binnenkort wat betreft de licentie. Dit betekent dat Harmonix en EA geen rechten meer hebben om de tracks aan te blijven bieden en hoewel deze partijen wel druk bezig zijn om waar mogelijk de licenties te verlengen pakt dat voor sommige tracks helaas niet goed uit.

Dit heeft als gevolg dat sommige tracks voor altijd zullen verdwijnen uit de PlayStation Store en het gaat hier om de tracks die in het Metallica Pack zitten. Om precies te zijn betreft het de volgende tracks: Ride The Lightning, Justice For All en Blackened. Dit sluit overigens niet uit dat er in de nabije toekomst meer tracks zullen verdwijnen.

Als je deze tracks nog wilt hebben in je collectie, zorg dan dat je er snel bij bent.