President van SCE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, is sinds 20 februari – toen de PS4 officieel werd aangekondigd – erg open geweest naar de pers en hij heeft al heel wat vragen weten te beantwoorden. Zo sprak hij over de visie die men heeft met de nieuwe console en meer. Tegenover Edge sneed hij een nieuw onderwerp aan.

Hij gaf tegen hen aan dat Sony altijd bekritiseert wordt over het downloaden van patches en de vele firmware updates. Yoshida vertelde dat het moeilijk was om een console te ontwikkelen die gewoon ‘werkt’. Het was één van de zaken die niet goed was bij de PS3, zo geeft hij toe.

“We’ve been criticised all the time for people having to wait to download patches. Or for firmware updates, and we are gamers as well so we know exactly what people have to go through on PS3.”

Ze zijn zich dus heel goed bewust dat PS3 eigenaren elke keer moeten wachten op onderhoud wat velen als vervelend ervaren. Het was één van de punten die volgens Yoshida meegenomen zijn in de ontwikkeling van de PS4. De focus ligt daar dus veel meer op.

Goed om dit te horen, want we zijn wel klaar met de vele updates, hoewel deze natuurlijk altijd nodig blijven. Er zijn trouwens meer features en punten die we niet meer willen zien op de PS4 en in deze video behandelen we dat.