De zomer van 2009 belooft een hele goede zomer te worden voor het PlayStation Network. De line-up van games die namelijk uit gaan komen in Sony’s virtuele blauwe winkel is veelbelovend. Natuurlijk verwachten we bij artikelen over PSN-games altijd dat massa’s mensen weer gaan zeuren waar de pre-paid cards blijven, we betreuren het dan ook ten zeerste dat we hier nog steeds geen antwoord op kunnen geven. Het is nog steeds afwachten of Sony met een ander betaalsysteem gaat komen voor het PlayStation Network dan de huidige credit cards. Voor nu adviseren we je een pre-paid kaartje te kopen voor de Amerikaanse store op bijv. eBay, of je kijkt pappa heel lief aan of je zijn mooie Rabo GoldCard misschien even mag lenen.

Voor de lucky bastards onder ons die het bovenstaande dus voor elkaar krijgen hebben we goed nieuws, er komen namelijk heuse toppers naar het PlayStation Network. Denk bijvoorbeeld aan Trash Panic, Detuned, PixelJunk 1-4 en Fat Princess. Van de laatst genoemde loopt op dit moment een closed beta en de game valt volgens vele testers behoorlijk in de smaak. De precieze releasedatum van Fat Princess is nog niet bekend, maar men gokt op einde van het 2e kwartaal in 2009.

Fat Princess is alleen niet de enige topper voor het PlayStation Network, ook Trash Panic (in Japan bekend als Gomibako) lijkt een veelbelovende titel. Om je even een idee te geven bij Trash Panic hebben we hieronder een HD-trailer voor je. In Trash Panic is het de bedoeling een afvalcontainer op een zo efficient mogelijke manier te vullen, dit klinkt misschien raar maar zie het als bijvoorbeeld een moderne versie van tetris. Wij zitten in ieder geval heel erg te wachten op deze game, de releasedatum ervan is echter nog niet bekend maar er wordt verwacht dat hij eind mei/begin juni in de store verkrijgbaar is.