Onlangs is aan het daglicht gekomen dat het geen enkel probleem zal zijn om straks eerst de current-gen versie van Call of Duty: Ghosts te kopen, om vervolgens verder te kunnen waar je gebleven was na de aanschaf van je next-gen versie. Vandaag heeft Mark Rubin van Infinity Ward laten weten dat men bij Ghosts nog een stapje verder wil gaan dan dit.

Met de PlayStation 4 en de Xbox One op komst weet Rubin te vertellen dat hij het gevoel heeft dat er veel mensen zijn die van console gaan switchen. In Europa is op dit moment de PlayStation 4 ongekend populair, maar in Amerika staat de Xbox One ook nog zeer sterk in de schoenen. Dit heeft er bij Infinity Ward voor gezorgd om een geheel nieuw systeem te introduceren, namelijk een soort van ‘Globaal profiel’.

Dit wil zeggen dat je Ghosts profiel niet gebonden is aan één console, maar aan allemaal. Heb jij op dit moment een Xbox 360 in je bezit en je schaft de game aan. Vervolgens stap je twee maanden later over op de PlayStation 4, dan kan jij gewoon met hetzelfde profiel verder gamen. Ditzelfde principe zal voor alle consoles gaan gelden, inclusief de PC. Een stap terug is ook geen enkel probleem. Ga je gamen bij een vriend die nog een PlayStation 3 in zijn/haar bezit heeft, kan je ook hier weer beschikken over je eigen profiel.

Whatever console I have and I’m playing on, I can go to friends’ houses and I could play on their consoles even if they’re completely different.Β And you can go back and forth if you want. You can go any platform you want – PC as well. That’s something I think that as a player is important because, again, we hope we’re supporting people who don’t have tons of income.

Vooralsnog is dit principe alleen bekend gemaakt voor Call of Duty: Ghosts en wij moeten bekennen dat dit werkelijk waar een fantastisch idee is. We hopen in de komende tijd nog meer te horen, maar dan voor nog meer andere games natuurlijk.