Gebroeders Houser

In Nederland hebben wij de Quote 500, waarin de vijfhonderd meest invloedrijke personen van Nederland staan. In België is er zoiets niet, maar er is wel een tijdschrift in Amerika, Time, die jaarlijks een lijst met de honderd meest invloedrijke personen van de wereld uitbrengt. Op deze lijst staan nu de gebroeders Houser onder de ‘artiesten en entertainers’, op de 43ste plaats in de algehele lijst.

De gebroeders Houser, wie zijn dat? Nou, dat zijn de bedenkers van de succesvolle reeks Grand Theft Auto (GTA). Sam en Dan Houser zijn het brein achter de succesvolle serie, welke bijna iedere gamer wel een deel van heeft gespeeld. Daarom is het ook wel terecht dat de gebroeders Houser in ‘The 2009 TIME 100’ terecht komen.

Hierbij hebben ze ook gelijk een groot compliment gehad van één van de meest bekende en betere executive producers die er zijn: Matt Selman van The Simpsons. Zo zegt hij dat de games een mooie visie geven over de recente geschiedenis van Amerika en dat niet door een film, album of boek. En dat allemaal over de steden als New York, Los Angeles en Miami, waar de steden in GTA op zijn gebaseerd. Ze geven een mooi overzicht van de moderne tijd, net zoals Balzac of Charles Dickens dat deden vroeger. Niets meer dan lof voor Sam en Dan Houser. Kom nu maar op met een nieuwe GTA voor ons dan!