Het in 2010 verschenen Enslaved: Odyssey to the West was een pareltje, maar werd helaas door de massa niet ontdekt. Het verhaal, gebaseerd op het Chinese boek Journey to the West, was adembenemend op zich en wist zich enorm goed te vertalen naar een game. Doch ondergeschoven en vrij snel vergeten, was ontwikkelaar Ninja Theory niet te spreken over hoe het Monkey en Tripitaka verging.

Met de quote “Enslaved should have done better. Right now we should have been doing a sequel and perfecting that sequel and doing what franchises do, which is get better over time.” werd het hoofdstuk afgesloten en dat was dat.

Dat dachten we. Want er kwam via het Australische classification board zowaar een rating naar buiten voor een “Premium Edition”, waarvan verwacht werd dat de game gebundeld zal worden met de DLC ‘Pigsy’s Perfect 10′. Ondertussen is deze editie bevestigd door Namco Bandai, maar een prijs, definitieve inhoud en releasedatum werden ons nog even onthouden. Wij verwachten hierover snel meer nieuws!