Eerder dit jaar, nog voordat Ratchet & Clank: Nexus uitkwam, werd Insomniac gevraagd of er ook een PlayStation Vita versie van de game aan zat te komen. Destijds gaven ze aan dat ze een dergelijke versie niet op de planning hadden, maar dat ze de game wel graag op dat platform zouden willen zien. Destijds lag de focus op het ontwikkelen van de PS3 versie zodat fans de kwaliteit kregen die ze ervan verwachtte.

Nu de game eenmaal uit is lijkt er alsnog een PlayStation Vita versie te komen, want de game is zowel in Europa door PEGI van een rating voorzien alsook in Brazilië, zie hier. Volgens de PEGI informatie zou de game op 4 december gaan verschijnen, maar die datum ligt inmiddels achter ons dus het is even afwachten tot er een officiële aankondiging komt.

Maar nu de game ook voor de PlayStation Vita van een rating is voorzien is de kans zeer groot dat we vroeg of laat Ratchet & Clank: Nexus op de handheld spelen. Wellicht dat deze versie onder het Cross-buy programma wordt uitgebracht zodat je de PS Vita versie gratis kunt downloaden als je in het bezit bent van de PS3 versie.