De games van 2014: LEGO The Movie The Videogame & Diablo III –Twee totaal verschillende games zijn LEGO The Movie The Videogame en Diablo III, maar wat ze gemeen hebben is dat het in potentie allebei toppers lijken te worden. Over Diablo III hoeven we eigenlijk niet al te veel te zeggen, want iedereen weet dat Blizzard een studio is die enkel games van hoge kwaliteit uitbrengt. Hetzelfde is tot op zekere hoogte van toepassing op de LEGO games van Traveller’s Tales, maar doordat deze nieuwe LEGO game een andere insteek en (soort van) andere manier van spelen kent, maakt dat ook die game tot een erg interessante titel om naar uit te kijken.

LEGO: The Movie The Videogame – Emmett is een doodgewone kerel die dagelijks zijn ding doet, maar per ongeluk wordt aanzien voor de zogenaamde ‘Master Builder’. Deze Master Builder heeft nogal een reputatie en iedereen verwacht van hem dat hij het universum kan redden. Een tiran, Lord Business, heeft het namelijk op het LEGO universum gemunt en wil dit gaan vernietigen. Hoewel jij niet de Master Builder bent, zul je als Emmett er toch alles aan moeten doen om het dreigende gevaar af te wenden.

Waarom gaat dit een topper worden? Traveller’s Tales heeft inmiddels ontelbaar veel LEGO games uitgebracht en LEGO The Movie The Videogame is één van hun aankomende games. Deze zal toch iets anders zijn dan gebruikelijk, aangezien deze game gebaseerd is op de bioscoopfilm die over niet al te lange tijd zal verschijnen. Dat idee, gezamenlijk met de ervaren studio Traveller’s Tales aan het roer en de ongetwijfeld kenmerkende gameplay, zal niets anders dan een game opleveren die leuk is voor jong en oud. Én natuurlijk een behoorlijk lange tijd speelbaar zal zijn, wat het voor iedereen interessant maakt en voor fans van de LEGO games des te meer.

Meer:
LEGO The Movie The Videogame trailer
In actie gezien: LEGO The Movie The Videogame

Diablo III – Twintig jaar na de gebeurtenissen in Diablo II valt er een mysterieuze ster uit de ruimte op de Aarde, waarna Deckard Cain verdwijnt. Al snel krijg jij de opdracht om te onderzoeken wat er aan de hand is en het duurt niet lang voordat je zult merken dat er grote problemen op komst zijn, waarbij het aan jou is om de tegenstander te verslaan. Dat gebeurt natuurlijk op een klassieke Diablo manier waarbij het niet alleen om het vechten draait, maar ook om de items die je onderweg aantreft, het optimaliseren van je personage, evenals het uitvoeren van tig side-quests in een avontuur dat rustig 20 uur of meer van je tijd zal opslokken.

Waarom gaat dit een topper worden? Blizzard keerde met deze game na vele jaren van afwezigheid terug op de consoles en dat was een succes. Diablo III op de PlayStation 3 is een fantastische game om te spelen! Hoewel de gameplay op de PlayStation 4 weinig anders zal zijn, mogen we wel betere graphics verwachten, evenals meer content dankzij de Reaper of Souls uitbreiding die inbegrepen zal zitten in de PlayStation 4-versie. Dat Diablo III een topper is hoeven we niemand te vertellen en ten opzichte van de PlayStation 3-versie zal de editie die in 2014 verschijnt de betere zijn, dus als je de game nog niet hebt, moet je voor deze gaan!

Meer:
Diablo III review