De games van 2014: The Division & Watch_Dogs – Allebei wat dat betreft totaal verschillende games, maar wel allebei afkomstig van de almachtige uitgever Ubisoft. The Division is een titel waar we nog niet heel veel over weten, terwijl Watch_Dogs eigenlijk al algemeen bekend is bij iedereen. Beide titels van de uitgever zijn er twee om in de gaten te houden en wat ze wel gemeen hebben met elkaar is dat ze allebei redelijk grensverleggend zijn wat graphics betreft. Benieuwd waarom je naar deze titels moet uitkijken? Dat gaan we je in dit artikel haarfijn uitleggen.

The Division – Veel is er nog niet bekend over The Division, maar de trailers die men tot nu toe heeft vertoond beloven heel veel goeds. Niet alleen zal de game grensverleggend zijn op grafisch gebied, maar gaat men ook een flink stap verder in de gameplay. Deze third-person shooter is behoorlijk tactisch en wordt ontwikkeld door Ubisoft Massive onder het Tom Clancy-label. Alhoewel de schrijver Tom Clancy onlangs overleden is wordt zijn naam bewaard gebleven en zal The Division dan ook gewoon onder dit label uitkomen. De game werd nog niet eens zo heel lang geleden aangekondigd tijdens Ubisoft’s E3 persconferentie en sindsdien houdt het de gemoederen flink bezig.

Waarom gaat dit een topper worden? The Division kent een wel heel bizar verhaal, namelijk het feit dat er op Black Friday een ziekte is verspreid via fysiek geld. Dit heeft ervoor gezorgd dat heel de Verenigde Staten binnen vijf dagen compleet op zijn gat ligt. Deze apocalyptische game kun je dan ook een klein beetje vergeleken met de film World War Z, alleen dan zonder het zombie-gebeuren. Overleven is erg belangrijk en zo moet je zelfs opzoek gaan naar voedsel en drinken om ervoor te zorgen dat je op kracht blijft. Deze survival game speelt zich af in een wereld die tegelijkertijd ook nog eens online is zodat je altijd tegen anderen speelt. Uiteraard is het ook mogelijk om tegen of met vrienden te spelen, evenals AI.

Operatie ‘Donkere Winter’ is waar het in deze game om draait en het laat ons zien hoe kwetsbaar we nu eigenlijk zijn als mens zijnde. Je ontwikkeld je in deze game echt met je personage en je wilt eigenlijk maar één ding en dat is een goede voorraad aan voedsel, water en wapens. Het feit dat je in een apocalyptische setting hier om strijdt met andere spelers terwijl je allemaal in dezelfde wereld zit is echt een onwijs tof idee, we zijn dan ook heel erg benieuwd hoe deze game zich verder gaat ontpoppen de komende maanden.

Meer:
In actie gezien: The Division

Watch_Dogs – Watch_Dogs werd als compleet nieuwe titel tot verrassing van vele aanwezige journalisten aangekondigd tijdens de E3 van 2012. Sindsdien is de titel volop in het nieuws geweest, maar dat ligt nu al een tijdje stil na de bekendmaking dat de game uitgesteld werd. Tot teleurstelling van velen was het geen launch titel voor de PS4 en moeten we nu wachten tot de lente van 2014. De hoogmoed is wel te ruiken bij Ubisoft, zo gaf men onlangs al aan te willen concurreren met GTA als franchise. Dit houdt ook in dat Watch_Dogs niet het enige gaat worden, maar dat men echt iets groots wilt bouwen rondom de game.

Waarom gaat dit een topper worden? Alhoewel de hype rondom de game flink afgezakt is sinds het nieuws dat er een uitstel heeft plaatsgevonden, verwachten we dat dit volgend jaar flink om zal draaien. Er wordt nu ongetwijfeld erg veel werk in de game gestoken om het nog vetter te maken dan wat we tot nu toe gezien hebben en we verwachten dat Watch_Dogs straks in gaat slaan als een bom. Het idee dat je een game, in stijl van bijvoorbeeld GTA, speelt waar je een hacker bent en van grote invloed kunt zijn op de wereld is een compleet nieuw perspectief. Nooit eerder heeft een game het zo gedaan dat je in een stad, Chicago in dit geval, kunt doen en laten wat je wilt als hacker zijnde. De tijden van traditionele gangsters zijn voorbij, het zijn nu de snelle slimme jongens die hun criminele pad weten te vinden via de elektronische snelweg. Een erg interessant perspectief, vooral omdat het ook aanstipt hoe de overheid meekijkt met alles en iedereen; iets wat natuurlijk weer slaat op PRISM wat eerder volop in het nieuws was.

Meer:
Gespeeld: Watch_Dogs
Video-item: Roel en Lennard over Watch_Dogs