Sony heeft weer een indrukwekkende mijlpaal bereikt met de PlayStation 4. Uit cijfers van VGChartz blijkt namelijk dat de PlayStation 4 al vijf titels heeft die meer dan een miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Hiervan is één game een first party titel en de overige games third party titels.

Uit de cijfers van VGChartz blijkt dat shooters momenteel het populairste zijn onder de PS4-gamers. Drie van de vijf titels met meer dan een miljoen verkochte exemplaren zijn namelijk schietspellen, waaronder Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4 en Killzone: Shadow Fall. De andere twee games in het lijstje zijn FIFA 14 en Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Vergelijk je de verkopen van PS4-games met die van de Wii U, dan valt op dat Nintendo het een stuk minder goed doet. De Wii U heeft namelijk maar vier titels die meer dan een miljoen exemplaren verkocht hebben en dat terwijl de Wii U al langer dan een jaar verkrijgbaar is. Ook heeft Nintendo geen enkele third party titel in het lijstje staan en dit verklaart dus ook waarom veel ontwikkelaars de Wii U links laten liggen.