http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RPUKNDB82UQ

Momenteel is het SXSW Festival aan de gang in Austin, Texas, waar het voornamelijk draait om nieuwe muziek, maar naar gaming gaat ook zeker aandacht uit. Zo hadden Gearbox Software en Telltale Games samen een panel waar ze meer vertelden over Tales from the Bordelands.

Zo kwam naar buiten dat het verhaal zich afspeelt na Borderlands 2, maar ook dat leugens een grote rol spelen in Tales from the Borderlands. De twee personages die je in de bovenstaande trailer ziet samen met Marcus zijn gierige leugenaars en zo zal je als speler moeten oordelen of ze de waarheid spreken.

Fiona en Rhys zullen je over allerlei evenementen vertellen en dat geheel vanuit hun eigen perspectief. Je weet hierbij dus niet of ze de waarheid spreken of dat ze het volledig uit hun duim zuigen. Uiteindelijk moet jij een keuze maken wat daarna veel effect kan hebben.

Op basis van jouw keuzes zal dit gevolg hebben voor de rest van de game, maar het zal ook meer opties creëren. Beide personages hebben verder eigen kwaliteiten. Fiona kan hele overtuigende leugens verzinnen terwijl Rhys als man van Hyperion elektrische systemen kan hacken.