Groot nieuws vanaf de Game Developers Conference (GDC) in San Franciso, want daar heeft Sony Project Morpheus onthuld voor de PlayStation 4. Shuhei Yoshida kwam in eigen persoon om te vertellen hoe de ontwikkeling is gegaan, maar wat vooral hun doel is voor Project Morpheus. Als speler moet je ervaren alsof je in de game zit met alle emoties als gevolg.

Het huidige prototype geeft een resolutie weer van 1080p met een 90 graden aan field of view. Verder zit er een accelerometer en een gyroscoop ingebouwd en tevens de PlayStation Camera. Hiermee kan de VR headset accuraat jouw bewegingen volgen en weergeven in een game. Voor het geluid is de nieuwe 3D audio technologie gebruikt.

Project Morpheus werkt met de DualShock 4 en PlayStation Move om ervoor te zorgen dat je zo makkelijk mogelijk virtual reality kunt ervaren. Sony werkt al meer dan 3 jaar aan Project Morpheus en op de GDC zullen een aantal demo´s beschikbaar zijn.

We zullen niet verrast zijn als Sony tijdens de aankomende E3 groot uit gaat pakken met deze nieuwe manier van gamen op de PlayStation 4.