Inmiddels is Outlast ook verschenen voor de PlayStation 4 waarbij de game gratis binnen te halen was voor PS Plus leden. In onze review waren we behoorlijk enthousiast over deze titel en naast de nog te verschijnen DLC zouden we dan ook graag een tweede deel verwelkomen. Een tweede deel lijkt er ook te komen, als we tenminste afgaan op de uitspraken die oprichter van ontwikkelaar Red Barrels, Philippe Morin, heeft gedaan in de nieuwe editie van de Britse OPM.

Morin gaf aan dat het altijd al het idee is geweest om meerdere delen van Outlast uit te brengen, waarbij hij beargumenteert dat Murkoff een bedrijf is wat meerdere vestigingen heeft verspreid over de rest van de wereld. Lees hieronder wat Morin daar precies over te zeggen had.

“Murkoff is a busy corporation all around the world,”[…]“We still have a lot of ideas for horror games, so we’re definitely sticking to our guns for a while longer.”

Gezien deze uitspraak van Morin is het meer dan waarschijnlijk dat we een tweede deel van Outlast voorgeschoteld gaan krijgen en wanneer die zo goed is als het eerste deel vinden wij dat helemaal niet erg. Tevens suggereert Morin’s uitspraak dat het verhaal zich bij een tweede deel zal afspelen op een andere locatie, al blijft dit voorlopig afwachten. In ieder geval zien wij zien een tweede griezel-ervaring zeker zitten!