De dagen gaan snel voorbij, want we zitten inmiddels weer in de maand mei. Natuurlijk hoort daar weer een trailer bij met de games die deze maand gaan uitkomen. Deze maand hebben we ook weer een exclusieve PlayStation 3 topper, inFamous genaamd. Ook X-Men Origins: Wolverine, Bionic Commando en Damnation zijn in de trailer te bewonderen. We gaan weer fris de maand in, hopelijk met weer veel gameplezier. Hieronder kun je de trailer bekijken.

inFamous

Sucker Punch, de ontwikkelaars van de bekroonde Sly Cooper-serie, komt nu met inFamous voor PLAYSTATION 3.

Een gigantische explosie vernietigt zes huizenblokken in Empire City. Alles en iedereen wordt met de grond gelijkgemaakt. In het midden van de krater staat een man, ongedeerd door het explosieve geweld. Een man met ongelooflijke krachten. Ontdek wat er gebeurt als een doorsnee man plotseling superkrachten ontwikkelt. Neem je meedogenloos wraak of bescherm je onschuldige burgers? Misschien een beetje van allebei? Je komt voor dit soort dilemma’s te staan tijdens de levendige interactie in een drukke, levensechte stad. Je acties hebben grote invloed op de bewoners en hun omgeving.

Stukje bij beetje ontrafel je in inFamous een mysterie en word je beroemd of berucht. Je gevechten tegen sterke, klassieke schurken geven je het gevoel dat je langzaam in een echte superheld verandert.

 • Geniet van het ultieme gevoel van vrijheid die je superkrachten met zich meebrengen. Jij bepaalt hoe de wereld om je heen eruitziet
 • Gebruik verschillende krachten met meerdere variaties, afhankelijk van de keuzes die je maakt
 • Wees een ware superheld en laat je door dankbare burgers op een voetstuk plaatsen of jaag ze de stuipen op het lijf

Ontwikkelaar: Sucker Punch
Uitgever: SCEE
Genre: Actie/adventure
Platform: PLAYSTATION 3
Verschijningsdatum: 29 mei
Spelers: 1
Netwerkgames spelen: Netwerkgaming niet mogelijk
Mediatype: Blu-ray Disc
HD-resolutie: 720p

___________________________________________

X-Men Origins: Wolverine

Vecht tegen een overmacht en neem op wrede wijze wraak in de vetste actiegame van het jaar.

Zaai dood en verderf met de vlijmscherpe klauwen van adamantium, het dierlijke instinct en de herstellende krachten van Wolverine, de meest wrede superheld ter wereld. Ontdek het verhaal achter de creatie van het ultieme wapen.

 • Vecht je door talloze levels vol spectaculaire en filmische gameplay
 • Genees botten en spierweefsels in real-time om non-stop te kunnen knokken
 • Gebruik 100 unieke bewegingen en hak, snij en klief je een weg met Wolverines adamantium klauwen

Ontwikkelaar: Raven Software
Uitgever: Activision
Genre: Actie/adventure
Platform: PLAYSTATION 3
Verschijningsdatum: 1 mei
Spelers: 1
Netwerkgames spelen: Netwerkgaming niet mogelijk
Mediatype: Blu-ray Disc
HD-resolutie: 1080i, 1080p, 720p
Geluid: Dolby 5.1

___________________________________________

Bionic Commando

Grijp naar de wapens! Na twintig lange jaren keert Bionic Commando terug naar de PLAYSTATION 3!

Bionic Commando is terug als de eerste echte opvolger van het origineel uit 1988, met in de hoofdrol opnieuw de bionisch aangepaste Nathan “R.A.D.” Spencer.
Vijf jaar na zijn heldhaftige en succesvolle strijd tegen de Imperials vindt er een samenzwering tegen hem plaats en wordt hij verraden, opgesloten en ter dood veroordeeld. Op de dag dat Spencer geëxecuteerd zou worden, plegen terroristen een aanval op Ascension City met een experimenteel wapen. Er ontstaat een aardbeving waarbij de bevolking omkomt en de stad in een smeulende puinhoop verandert.

De terroristen nemen de macht over, maar wat ze willen, is niet duidelijk. Er zit niets anders op voor de FSA dan een Bionic Commando in te zetten. Bionic Commando verplaatst de populaire gameplay van het origineel naar een 3D-omgeving vol torenhoge gebouwen, hoge snelwegen en monorails, steile canyons en enorme rotspartijen. Net zoals vroeger slinger je, klim je en loop je via de muren.

Bionic Commando beschikt over een multiplayerspeltype waarin je je tegenstanders achtervolgt van platform naar platform door kabels te schieten. Laat zien wat je als Bionic Commando hebt geleerd in het singleplayerspeltype. Je statistieken worden minutieus bijgehouden en je wordt ingedeeld in groepen.

 • Gebruik de bionische arm om op hoge snelheid van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren, verre voorwerpen te grijpen, aan losse steunbalken te hangen en je eigen route door het spel te kiezen
 • De gameplay bestaat uit horizontale en verticale omgevingen: dit is een 3D-game die de drie dimensies daadwerkelijk gebruikt
 • Multiplayerspeltype met uitgebreide statistieken zodat je weet of je een echte commando bent of een zielig piraatje

Ontwikkelaar: GRIN
Uitgever: Capcom
Genre: Actie/adventure
Platform: PLAYSTATION 3
Verschijningsdatum: 22 mei 2009
Spelers: 1 – 8
Netwerkgames spelen: Netwerkgaming mogelijk
Mediatype: Blu-ray Disc
HD-resolutie: 720p
Geluid: Dolby 5.1

___________________________________________

Damnation

Schiet als een echte, stoere cowboy in Damnation

In Damnation kruip je in de huid van Captain Hamilton Rourke, een stugge, stoere cowboy die lid is van de guerrillagroepering ‘the Peacekeepers’. De wereld oogt als een mix van het Wilde Westen en een postindustriële setting, waarin Rourke het opneemt tegen een losgeslagen wapenhandelaar die uit is op heerschappij over de wereld.

Damnation onderscheidt zich van andere third-person shooters door de ‘verticale actie’. De levels zijn namelijk zo opgezet dat je via allerlei richels en ladders van beneden naar boven of andersom moet zien te komen. Rourke heeft allerlei vaardigheden om via lenige sprongen de omgevingen als klimmuur te gebruiken. Tijdens het klimmen moet hij echter ook opletten dat hij niet neergeschoten wordt door de vijanden, aangezien er weinig plekken zijn om dekking te zoeken voor vijandelijk kogelvuur.

Daarom kan Rourke zelf vanuit alle hoeken en standen schieten op vijanden. Omdat er meerdere manieren zijn om van punt A naar punt B te komen, heb je als speler veel vrijheid om te kiezen hoe je jezelf door de grote wereld voortbeweegt. Dit kan niet alleen door springen, schieten en klimmen, maar ook in enkele voertuigen, waaronder snelle motoren.

 • Speel in een grote wereld die jij als speler kan verkennen, kijk wel uit voor de tegenstanders
 • Beleef de rit niet alleen te voet, probeer ook eens een van de andere voertuigen
 • Neem het op tegen de doorgedraaide wapenhandelaar

Ontwikkelaar: Blue Omega Entertainment
Uitgever: Codemasters
Genre: Actie/shooter
Platform: PLAYSTATION 3
Verschijningsdatum: 22 mei 2009
Spelers: 1 + nog onbekende online aantal spelers
Netwerkgames spelen: Netwerkgaming mogelijk
Mediatype: Blu-ray Disc
HD-resolutie: Onbekend
Geluid: Onbekend