Eind vorige week dook er een teaser op waarin gehint werd naar een nieuwe GRID en inmiddels heeft Codemasters de game officieel aangekondigd. Dit deden zij via hun eigen blog met daarbij een hoop informatie, een trailer en de eerste screenshots. De game zal gaan verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, maar vreemd genoeg verschijnt er dus geen versie voor de PlayStation 4 en/of Xbox One.

GRID Autosport is de naam van de nieuwe game en deze titel brengt de franchise meer in lijn met de authentieke racegame. Dit is deels gebaseerd op de community feedback waarbij alle kritiekpunten zijn meegenomen in de ontwikkeling van dit nieuwe deel. Zo is de wens vanuit de community dat er meer focus op de motorsport ligt en dat vertaalt zich naar de content en de handling van de voertuigen, iets wat terugkomt in GRID Autosport.

Een uitgebreid artikel over op welk front GRID Autosport meer in lijn is gebracht met de wensen van de spelers kun je hier vinden. De game zal in ieder geval behoorlijk uitgebreid zijn met 22 locaties waar meer dan 100 tracks te vinden zijn om te racen. De eerste screenshots hieronder en op 27 juni zul je de game uit de schappen kunnen plukken.