SnakeMetal Gear Solid 4 (MGS4) is de vierde game uit de succesreeks en ook deze heeft goed verkocht. Met dit deel kan je via Metal Gear Online (MGO) je krachten meten tegen elke gamer die de game online speelt. MGO heeft al eerder een DLC gekregen, namelijk de SCENE Expansion Pack en nu komt er weer een nieuwe DLC aan. Vanaf 12 mei kan je genieten van ‘Race Mission’. Elke MGS4-bezitter kan van deze DLC genieten, ook heb je dus de laatste SCENE Expansion Pack niet aangeschaft.

De ‘Race Mission’ gaat als volgt: Het blauwe team zoekt en verdedigt de KEROTAN en het rode team doet hetzelfde, alleen met de GA-KO. Elk team wat een checkpoint passeert met zijn doel, krijgt een nieuwe checkpoint. Als een team zijn doel verliest en niet binnen een bepaalde tijd oppakt, dan wordt de positie van het doel gereset en de checkpoint veranderd dan ook.

Dat is niet en enigste wat eraan zit te komen voor MGO. Vanaf 26 mei kan je ook genieten van een nieuwe Patriot feature. Vanaf deze dag worden er elke week een paar gamers gekozen, welke dan op hun beurt toegang krijgen tot een exclusief wapen, namelijk de 5.56mm Hand Rifle met oneindige munitie. Het mooiste van dit wapen is dat deze niet herladen hoeft te worden.

Bekijk hieronder de screenshots van de aankomende DLC ‘Race Mission’ en de exclusieve 5.56mm Hand Rifle.

[nggallery id=15]