Voor een film die volgend jaar moet uitkomen is er nog bijzonder weinig bekend over Assassin’s Creed. We weten dat Ubisoft nauw betrokken is bij het project, Justin Kurzel zal de regie op zich nemen en de hoofdrol wordt nog altijd vertolkt door steracteur Michael Fassbender. Daarnaast zijn er nog tal van geruchten, maar daar is nooit concreet wat uitgekomen.

Ook dit keer attenderen we je er op dat dit een gerucht is, enige grote verschil is dat deze informatie zo specifiek en gedetailleerd is dat we vermoeden dat dit weleens echt waar kan zijn. Maar desondanks neem dit met een vrachtlading zout. Patrick Dane van Film Divider beweert een bron te hebben die dichtbij de productie van de film staat. Die bron zou tegenover hem een hele lading informatie los hebben gelaten en dat hebben we allemaal voor je op een rijtje gezet.

Ten eerste zou de film in eerste instantie gewoon het verhaal van Desmond Miles volgen, maar er is een heel nieuw verhaal bedacht. Fassbender gaat twee rollen vertolken, in het heden Michael Lynch en in het verleden Aguilar de Agarorobo. Die laatstgenoemde zou een assassin zijn ten tijde van de Spaanse inquisitie. Lynch wordt in het heden vastgehouden door een wetenschapper genaamd die Joseph die gebruik maakt van het DNA van Lynch. Zoals we kennen uit de Assassin’s Creed games geeft een Animus met behulp van het juiste DNA een kijkje in het verleden en dat is weer waar Aguilar de Agarorobo in beeld komt.

De Spaanse inquisitie is een periode die enkel voorkomt in Assassin’s Creed II: Discovery die uitkwam voor Nintendo DS en iOS. En laat nou net in die game de grootste tegenstander Tomas de Torquemada zijn die ook wordt genoemd als bad guy in de Assassin’s Creed film. Daarnaast is de vader van Aguilar de Agarorobo een belangrijke Assassin en is hij de reden waarom Aguilar zelf een Assassin wordt, ook iets wat we uit Assassin’s Creed II kennen.

Het laatste opvallende detail is dat er mogelijk een zogenaamde ‘love interest’ bij de rol van Fassbender komt kijken. Een vrouwelijke rol zou ook gecast worden die zich bij Michael Lynch zou voegen en ook via de Animus en een voorouder in zijn geschiedenisverhaal onderdompelt. Of zij een assassin gaat worden is overigens onduidelijk. Dat komt nog het meest overeen met Lucy uit Assassin’s Creed: Brotherhood, maar zij ging nooit daadwerkelijk mee in de Animus.

Een hele lijst dus en hoewel het natuurlijk allemaal onzin kan zijn, is dit wel een mogelijk scenario en is de informatie ook zo gedetailleerd dat je van goede huize moet komen om dit allemaal te verzinnen. De Spaanse inquisitie is nog een onbehandelde periode in de game en zou mooi passen in het universum. In de games is ook al een paar keer verwezen naar de zogenaamde ‘Tribunal of the Holy Office of the Inquisition’, dus wellicht dat onze assassin het daartegen gaat opnemen. Stay tuned!