Ubisoft heeft in een officiële verklaring gemeld dat, en hierbij quote ik: “De ontwikkeling van het scenario begint per direct en de rest van het project volgt snel, waarbij Ubisoft  voor de hoofd elementen van de film zorgt.” Als partner is gekozen voor het productiebedrijf New Regency, aangezien het een getalenteerd en gedreven bedrijf is met dezelfde onafhankelijkheid en creatieve denkwijze die ze hebben bij Ubisoft Motion Pictures, aldus CEO Jean-Julien Barommet van Ubisoft Motion Pictures.

Het doel van de samenwerking is om de specifieke productie kennis van New Regency te gebruiken bij de verfilming van Assassin’s Creed. De combinatie van die kennis en Ubisoft’s creativiteit en financiële middelen zou ervoor moeten zorgen dat dit een film wordt van hoge kwaliteit. Hierdoor zal het verhaal van de games goed naar voren komen. Ubisoft hoopt met deze tactiek de gamers, die een groot gedeelte van de bezoekers van de Assassin’s Creed film zullen zijn, niet teleur te stellen.

Voor degene die het gemist hebben: De acteur Michael Fassbender zal de hoofdrol krijgen in de film en dit is zeker geen kleine jongen. Hij heeft onder andere gespeeld in Prometheus, Inglorious Basterds en X-Men: First Class.

Ik zal zeker in de bioscoop te vinden zijn wanneer de Assassin’s Creed film op het witte doek verschijnt. Ga jij er sowieso heen, wacht je nog even af tot er meer bekend is of lijkt het je echt helemaal niets? We horen je reactie graag!