Ontwikkelaar Telltale Games die onder andere de The Walking Dead en A Wolf Among Us games creëerde, kwam een tijdje terug met het nieuws dat ze in samenwerking met HBO nu ook bezig zijn met een Game of Thrones serie. Volgens een eerder persbericht krijgt ook de game naast de TV-serie meerdere seizoenen.

Hoeveel seizoenen er gaan verschijnen is op dit moment nog niet bekend, maar wel weten we uit hoeveel episodes het eerste seizoen zal bestaan. Via Twitter heeft Telltale Games bekendgemaakt dat er zes episodes zullen verschijnen en dat de eerste episode ‘Iron from Ice’ zal heten. De evenementen in dit eerste seizoen spelen zich af tussen het einde van seizoen 3 en het begin van seizoen 5 van de TV serie.

In het eerste seizoen zul je met het huis van Forrester aan de slag gaan. Bekende locaties uit de TV-serie, zoals King’s Landing en The Wall zullen voorbij komen. Wanneer de serie van start gaat is nog niet bekend, maar Telltale Games liet onlangs weten dat de eerste episode nog dit jaar z’n première zal kennen.