Review: Motorcycle Club – Motorracegames, het is een subgenre binnen het racegenre dat vrij dun vertegenwoordigd is, zeker op de PlayStation 4. We hebben MXGP en we hebben MotoGP en dat is het dan eigenlijk wel. Iedere andere motorrace game is dan zeker welkom, nietwaar? Evolution Studios lanceerde enige tijd terug Driveclub en Kylotonn Games dacht: “hé, laten wij dat concept eens rippen en de auto’s dan omruilen voor motoren”. Dat hadden ze nooit moeten doen, want dit gedrocht van een game is de slechtste game die ik ooit gespeeld heb.

Amper een review

Voor elke game die je van een cijfer voorziet, is het van belang dat je er voldoende tijd in investeert. Dat geldt ook voor slechte games en dat kan een onaangename bezigheid zijn. Toch is dat het risico van het vak en daar moet je als reviewer mee leren leven. Niet alles is immers goed. Motorcycle Club is echter van een dermate treurige kwaliteit dat ik er na een half uur spelen mee ben opgehouden. Ik ga hier geen seconde meer aan spenderen, want dat is zonde van mijn tijd. Dat zit hem in een aantal factoren waar ik nog even de moeite voor neem om ze te omschrijven.

De game probeert de Driveclub onder de motoren te zijn, maar waar het club aspect in Driveclub wel gewoon goed in elkaar steekt (connectieproblemen daar gelaten), is de uitvoering in deze game platweg kut. Dan is er nog het racen zelf; dit is van dermate belabberde kwaliteit dat de onderstaande video van onze gameplaysessie voldoende zou moeten zeggen. De physics zijn niet om over naar huis te schrijven, de camera hangt te laag, het sturen gaat op een totaal waardeloze manier, remmen heeft geen zin, de AI is het domste dat ik ooit gezien heb, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een totaal wanproduct dus.

Conclusie:

Zo, en dan kom ik toch nog aan vier alinea’s. Eigenlijk zijn dat al te veel woorden voor een game als deze. Ik heb er geen problemen mee als een uitgever het concept van een ander ript; dat doen kleine, maar ook grote studio’s – zie bijvoorbeeld Disney met Disney Infinity. Motorcycle Club is echter zo’n totaal wanproduct dat het schandalig is dat dit überhaupt uitkomt. Dat niemand bij Kylotonn Games of Bigben Interactive dit tegenhoudt. Onbegrijpelijk dat men dit uit durft te brengen, want dit slaat helemaal nergens op. Blegh, ik ben er helemaal klaar mee. Die 30 minuten spelen was eigenlijk al te veel en ik geef het dan maar een 1 om het toch een cijfer te geven. Het is zelfs een 1 niet waard. Wat een sneue bedoeling. Verspreid het woord: Motorcycle Club moet iedereen links laten liggen!

Pluspunten

 • De ballen hebben dit uit te brengen

Minpunten

 • AI
 • Besturing
 • Geluid
 • Wedstrijdstructuur
 • Physics
 • Motoren zweven boven de baan
 • Laadtijden
 • Driveclub rip-off…
 • …zelfs het logo is een rip-off
 • Full-priced game