Ontwikkelaar Telltale Games gaat in samenwerking met Mojang, ontwikkelaar van Minecraft, een nieuwe episodische game maken. Telltale Games bracht onlangs de eerste episode, ‘Iron from Ice’, van Game of Thrones uit evenals de eerste episode van Tales from the Borderlands. Ze gaan onverminderd door, want het nieuwe project is dus Minecraft: Story Mode. Deze game zal een uniek en origineel verhaal creëren rondom het Minecraft universum. De game komt uit op zowel PlayStation als Xbox consoles evenals iOS en Android apparaten.

Het verhaal zal onder andere beïnvloed worden door de keuzes die jij maakt. Verder is de community van Minecraft er ook bij betrokken en deze zal enige zeggenschap hebben over de content. In hoeverre dit precies gaat werken is op dit moment helaas nog niet bekend. Ook lijkt het er op dat het geen traditioneel verhaal gaat worden, zo blijkt uit de woorden van Mojang.

“We’re not intending on creating an ‘official’ story for Steve, or explaining the world of Minecraft in detail. It will be a cool game.”

Een exacte releasedatum ontbreekt nog en hoe de eerste episode zal heten is ook nog niet bekend. Zodra we meer horen zal je het hier lezen.