Activision en Nickelodeon hebben SpongeBob HeroPants aangekondigd voor de PlayStation Vita en PlayStation TV. De nieuwe game zal naar verwachting op 3 februari verschijnen wat na de bioscooprelease is van SpongeBob 3D: Spons op het Droge, welke vanaf 28 januari draait in de Nederlandse bioscopen.

De evenementen in SpongeBob HeroPants spelen zich af na de gebeurtenissen van de film en dan gaat het niet zo goed in Bikinibroek. In de platformer met puzzelelementen zul je uitdagingen aan moeten gaan en nieuwe gebieden moeten verkennen. Zo zal Bikinibroek vaak veranderen en moet je daar als speler mee om zien te gaan.

Bekende gezichten zoals Meneer Krabs, Octo, Patrick, Sandy, Plankton en natuurlijk SpongeBob zijn allemaal van de partij. In de game krijgen ze tevens superkrachten, welke je weer kunt gebruiken in het avontuur. Verder mag je gevechten met eindbazen verwachten, een systeem waarbij je jouw skills kunt upgraden en kun je een zoektocht beginnen naar verborgen items. Bekijk hier boven de aankondigingstrailer.