http://playsense.nl/images/file/img_54b7903504fb2.jpg

Obama is op het moment bezig er veel interessante ideeën doorheen te drukken, zo bracht hij gisteren ook al het nieuws dat internet service providers niet meer van alleenrecht mogen genieten in bepaalde staten. In sommige steden in de Verenigde Staten is het namelijk zo dat je maar uit één ‘broadband-provider’ kunt kiezen, zoals Comcast. Obama richt zich heel erg op de digitale wereld richting het einde van zijn presidentschap en komt nu met een boodschap over DDoS-attacks, iets wat PlayStation Network en Xbox Live flink getroffen hebben tijdens de laatste kerst.

Veel van Obama’s ideeën zijn hoogstwaarschijnlijk niet meer haalbaar tijdens zijn presidentschap, maar hij legt de plannen wel al vast, zodat zijn opvolger van de democratische partij dit aan kan gaan pakken. Neem het dan ook allemaal met een korrel zout, want als er een republikein gekozen wordt gaat dit hoogstwaarschijnlijk gedeeltelijk de prullenbak in.

Onder de noemer ‘Securing Cyberspace‘ verscheen een persbericht dat men DDoS-attacks de kop in wil drukken. Zo is het in de Verenigde Staten nog altijd legaal een botnet te hebben of te verkopen, hetgeen wat je er vervolgens mee doet is het onderdeel waar je mogelijk op te pakken valt. Maar men biedt zonder de wet te over treden de verkoop van botnets aan op menig hackersfora. Het infecteren van computers en servers is uiteraard wel illegaal, maar het valt vaak erg moeilijk te achterhalen wie de daadwerkelijke dader hiervan nu precies is.

Ook het verkopen van Amerikaanse gestolen financiële gegevens moet buiten Amerika illegaal worden en het moet mogelijk worden voor Amerika om deze personen aan te kunnen pakken. Ook het sluiten van botnets wil Obama mogelijk maken evenals het arresteren wegens de verkoop van Spyware.

“Allow for the prosecution of the sale of botnets.”
“Criminalize the overseas sale of stolen U.S. financial information like credit card and bank account numbers.”
“Expand federal law enforcement authority to deter the sale of spyware used to stalk or commit ID theft.”
“Would give courts the authority to shut down botnets engaged in distributed denial of service attacks and other criminal activity.”

De Entertainment Software Association staat volledig achter Obama melden zij in een reactie en zij zijn vast niet de enige. Er bestaan nog altijd geen duidelijke wetten op het hebben van botnets en uitvoeren/kopen van DDoS-aanvallen en menigéén gaat vrijuit met zulke acties. Dit moet veranderen volgens Obama.

“Cyber attacks threaten our country’s security and prosperity. We commend President Obama’s leadership in providing law enforcement the tools necessary to detect and prosecute organized digital crime,” zei ESA president Michael D. Gallagher “Consumers need to be protected from illegal, malicious botnets and denial-of-service attacks.”