http://youtu.be/MT1CTV3mGnU

Robert Bowling kennen we allemaal vast en zeker nog van zijn periode bij Infinity Ward, hij was daar creative strategist en community manager. Drie jaar geleden is hij daar echter gestopt en richtte hij de onafhankelijke ontwikkelaar Robotoki op. Vervolgens werd Human Element aangekondigd, een survival horror zombie game die een realistische weergave zou moeten geven van het overleven in een verwoeste en gevaarlijke wereld. De game zou toen nog uitkomen op de Ouya.

Een trailer werd een tijd daarna vrijgegeven die… niet echt weergaf wat Bowling ons had verteld. Desalniettemin leek het een ambitieuze en bovenal interessante game te worden. Hierna werd de game ook nog eens aangekondigd voor de PC en current-gen consoles, wat voor ons alleen maar goed nieuws betekende. Helaas heeft Robotoki bekendgemaakt dat de ontwikkeling van de game tot een halt is geroepen, het geld is namelijk op.

Dat betekent niet dat Human Element het levenslicht nooit meer zal zien. Als uitgevers interesse in de game hebben kunnen ze Robotoki helpen bij het financieren en de game alsnog uitbrengen. Na al die tijd zijn we toch wel benieuwd geworden naar de game en we hopen dan ook dat een uitgever met een dikke portemonnee het product oppikt. We houden je op de hoogte!