Bigben Interactive heeft de nieuwste telg in de WRC franchise aangekondigd, WRC 5. Deze game is in ontwikkeling voor onder andere de PlayStation 3 en PlayStation 4 en zal in de herfst gaan verschijnen. De ontwikkelaar van deze game is Kylotonn Games en dat maakt ons wat huiverig. Zij zijn immers ook verantwoordelijk voor het erbarmelijke Motorcycle Club.

De game zal in ieder geval beschikken over alle licenties en daarnaast zal de game nieuwe tracks bevatten, nieuwe spelmodi en meer. Om een goede kwaliteit te waarborgen is Sébastien Chardonnet aangetrokken als ambassadeur van de game en hij is sinds het begin van de ontwikkeling betrokken bij de game. Voor iedereen die hem niet kent, hij is de WRC 3 kampioen van 2013 die dit jaar naar de hoogste WRC klasse zal promoveren.

“Ons team van raceliefhebbers ontwikkelt nieuwe technische tools om een gloednieuwe realistische rallysimulator te kunnen bieden. Spelers en rallyfans zullen de wereld van rallygames opnieuw ontdekken met gloednieuwe stages, nieuwe spelmodi en alle officiële livery’s van 2015”, aldus Alain Jarniou, Game Director bij Kylotonn Games.