http://playsense.nl/images/file/img_54c90bbb58233.jpg

Sony Entertainment Network en Spotify hebben vandaag een spectaculaire aankondiging gedaan rondom Spotify en PlayStation. Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) en Spotify kondigen vandaag namelijk een wereldwijde samenwerking aan. Hiermee willen beide partijen de 64 miljoen actieve gebruikers op het PlayStation Network de beste digitale muziekervaring geven. In de lente van 2015 zal Sony samen met Spotify als exclusieve partner een nieuw muziekplatform lanceren, genaamd PlayStation Music.

Spotify op PlayStation Music zal uitgerold worden in 41 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. De service is om te beginnen eerst alleen te gebruiken op PS3, PS4, PS Vita en Xperia smartphones en tablets. PlayStation Network en Spotify zullen samen geïntegreerd worden om unieke en exclusieve voordelen te kunnen bieden aan de actieve gebruikers op het PSN. Zo kunnen PSN-gebruikers hun account koppelen aan Spotify en voor Spotify Premium betalen via het PlayStation Network.

“Consumenten verwachten een uitgebreid entertainmentaanbod van Sony. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. We willen met PlayStation Music de miljoenen gebruikers van PlayStation Network over de hele wereld een indrukwekkende muziekervaring geven”, zegt Andrew House, President en CEO van Sony Computer Entertainment Inc. en Group Executive verantwoordelijk voor de Network Entertainment Business. “Met deze samenwerking brengen we het beste van muziek en games samen. Een voordelige combinatie voor de gepassioneerde gebruikers van Spotify en PlayStation Network. We zijn heel blij om met Spotify een basis te leggen van onze strategie voor PlayStation Music.”

Daar houdt het niet op, je kunt Spotify ook gaan gebruiken op je console om muziek af te spelen tijdens het gamen. Zo kun je tijdens FIFA 14, die Daniel Ek als CEO en oprichter van Spotify als voorbeeld neemt, je eigen muziek streamen via Spotify onder de noemer ‘PlayStation Music’. Ook zouden uitgevers de service kunnen integreren in hun games en bijvoorbeeld afspeellijsten real-time kunnen bijwerken.

“We zijn vereerd om samen te werken met Sony en PlayStation om gamers wereldwijd een geweldige muziekervaring te geven”, zegt Daniel Ek, CEO en oprichter van Spotify. “Als gamer en gebruiker van een PlayStation 4 verheug ik me erop dat ik mijn eigen soundtrack kan maken als ik later dit jaar FIFA 15 speel.”

Door de komst van PlayStation Music stopt SNEI met Music Unlimited in 19 landen vanaf 29 maart, later zullen dit er ongetwijfeld meer worden. Alle actieve Music Unlimited-gebruikers krijgen een trial voor Spotify Premium en gratis toegang tot Music Unlimited vanaf 28 februari t/m 29 maart, wanneer de dienst stopt.