De Hunters van Evolve: De Support klasse – Teamwork is van essentieel belang in Evolve, want je moet elkaar de hele wedstrijd helpen. Gebeurt dit niet dan heeft het monster snel de overhand in de strijd en is het gevecht van een korte duur. De Support klasse is een klasse die, zoals de naam al zegt, ondersteuning biedt. Met de vaardigheden die de Support heeft, hebben de andere hunters net dat steuntje in de rug dat cruciaal kan zijn in de chaotische momenten die Evolve rijk is.

Afstand houden en de situatie overzien

In de rol van Support kijk je meestal waar je nodig bent en cijfer je jezelf bijna weg. Hierbij is de beste tactiek wat afstand houden en beoordelen wie ondersteuning nodig heeft. Zo kan het zijn dat de Assault vol in de aanval gaat en dan zal je deze moeten helpen, maar een paar seconden later kun je van vitaal belang zijn door de Medic te redden uit een hachelijke situatie. Als Support overzie je de situatie en moet je tactische keuzes maken. Zo kun je bepalen waar de extra hulp nodig is in de vorm van extra vuurkracht of middelen om het monster te spotten.

De unieke vaardigheid van de Support klasse zorgt ervoor dat je met één actie het hele team kan steunen. Met ‘Cloaking Field’ kun je namelijk mede-hunters voor een korte tijd onzichtbaar maken. Op deze manier kun je het monster verrassen of uit een gevaarlijke situatie ontsnappen. De rol van Support is zowat op het lijf geschreven van een speler die graag de leiding neemt. Doordat je vaker dan andere hunters het gevecht vanop een gepaste afstand volgt, kan je de tactiek bepalen en ondersteuning bieden waar deze het hardst nodig is.

Hank

Dit is Hank, of ook wel de grijs bebaarde, koptelefoon en pet dragende, en sigaar rokende hunter. Hij is ogenschijnlijk de veteraan van het stel. Als primair wapen heeft hij de Laser Cutter, waarmee hij erg snel laserstralen kan afvuren die effectief zijn van dichtbij en veraf. De twee vaardigheden die Hank echt speciaal maken, zijn de Shield Projector en Orbital Barrage. Met het eerstgenoemde kun je bijvoorbeeld de Assault van een extra schild voorzien, door het simpelweg op hem te richten. De Orbital Barrage kan het monster in samenwerking met de harpoenen van Maggie volledig vastpinnen op één plaats en er zo voor zorgen dat het monster niet vlucht. Als je deze vaardigheid activeert, dan komt er een stortregen aan bommen naar beneden, die ideaal zijn om het monster te beschadigen of juist als defensieve actie, zodat je kan vluchten.

Zit in het team met: Markov, Maggie en Val.

Bucket

Hij oogt koddig, geel , lomp en traag, maar de enige niet menselijke hunter in Evolve staat zeker zijn mannetje (of robot). Niet alleen maakt de robot droge en grappige opmerkingen op het slagveld, ook zijn arsenaal liegt er niet om. Het primaire wapen van Bucket is een raketwerper, waarbij de raketten het monster zelf zoeken en flink wat schade aan kunnen richten. Het is een fraai wapen, maar de unieke en ondersteunende vaardigheid van Bucket is de UAV, welke hij kan werpen naar een plek zodat deze gescand wordt. Hierdoor kun je met groot gemak eventueel gevaar en het monster spotten voor je team. Als laatste heeft hij nog Sentry Guns, die stationair geplaatst kunnen worden voor extra vuurkracht en om het monster in te sluiten in samenwerking met de vaardigheden van de Trapper.

Zit in het team met: Hyde, Griffin en Lazarus.

Cabot

Cabot is in de verhaallijn van Evolve de leider van de hunters en hoewel hij een ondersteunde rol heeft, mag zijn primaire wapen wel even wat aandacht krijgen. Hij draagt namelijk een Rail Gun met zich mee. Deze vuurt nogal langzaam, maar hiermee kan je door van alles heen schieten en het monster flink pijn doen. Met zijn secundaire wapen richt hij zelf geen schade aan, maar zorgt hij er juist voor dat de wapens van andere hunters wat meer punch hebben. Zo ben je ondersteunend en offensief tegelijkertijd. Verstopt het monster zich als een watje in het level? Geen probleem, want met de vaardigheid die Dust Tagging heet, kun je het monster taggen zodat deze zichtbaar is en blijft voor het hele team.

Zit in het team met: Parnell, Abe en Caira.