Harmonix heeft Rockband 4 inmiddels aangekondigd en dus mogen fans zich er weer op verheugen om voor de TV helemaal los te gaan met verschillende instrumenten. Deze instrumenten zullen echter geen nieuwe features bevatten en ze zullen qua vorm en qua afmeting niet veel verschillen van vorige instrumenten.

Dat schrijft VideoGamer op basis van een verslag wat weer afkomstig is uit EDGE. Het zou niet passen in de werkwijze van Harmonix om met een scala aan nieuwe glimmende instrumenten te komen. Geen rare beslissing, want zo kan je al je oude instrumenten blijven gebruiken en hoef je dus niet per se nieuwe instrumenten te kopen, aangezien die toch geen andere features zullen bevatten. Bovendien zijn de instrumenten altijd vrij duur geweest, wat de instapdrempel ook gelijk een stuk hoger maakte.

Harmonix mikt erop om Rockband 4 backwards-compatible te maken met alle bestaande instrumenten. De keytar van Rockband 3 zal je alleen niet kunnen gebruiken, aangezien Rockband 4 zich focust op gitaren, bass & drums en vocaal stemmenwerk.

Rockband 4 verschijnt later dit jaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.