Codemasters heeft met DiRT een razend populaire franchise in handen en weet ook kwalitatief goed werk af te leveren. Een nieuw deel is dan ook zeker iets waar gamers al een tijdje om vragen. Het lijkt erop dat Codemasters gehoor geeft aan deze gebeden en al een tijdje stilletjes werkt aan een nieuw deel.

Op hun Twitter account vragen ze namelijk om een graphics programmer en de manier waarop ze dat vragen geeft een zeer duidelijke hint naar DiRT. ‘Graphics Programmer wanted for a DiRTy little game we’ve been working on’, leest het bericht namelijk. Lijkt me vrij duidelijk.

Er gingen eerder al geruchten dat Codemasters de franchise weer nieuw leven had ingeblazen. De game zou oorspronkelijk weken geleden al aangekondigd moeten worden en een ‘early acces’ principe kennen. Consumenten zouden dan eind februari al een glimp kunnen opvangen van wat nieuw autogeweld, maar problemen met licenties en herstructurering zouden dat in de weg hebben gestaan.

Hoe dan ook lijkt het erop dat we over niet al te lange tijd een aankondiging van een nieuwe DiRT mogen verwachten. En als ik nog even een persoonlijke noot mag toevoegen: laat alsjeblieft die gymkhana onderdelen weer terugkomen!