Via het PlayStation Blog heeft Ben Tester van Wales Interactive laten weten dat we later deze maand Infinity Runner kunnen verwachten op de PlayStation 4. De game zal om precies te zijn vanaf 22 april te koop zijn. De prijs is nog niet definitief, maar zal volgens de ontwikkelaar evenveel zijn als een pint die je normaal in een Londense pub koopt. Wie weet hoeveel dat is mag het in de reacties neerzetten.

Wat is Infinity Runner nu eigenlijk? Het valt onder het klassieke genre waarin je constant aan het rennen bent en bijvoorbeeld objecten moet ontwijken. Geen standaard game dus en al helemaal niet als je bedenkt dat je personage, welke je bedient vanuit het first person perspectief, de hele tijd in zijn of haar blote kont aan het rennen is.

Het hoofdpersonage is een gevangene in een ruimteschip ver in de toekomst en de uitdaging is om uit de gevangenis te ontsnappen. De gangen zullen oneindig lijken, maar het zal nooit hetzelfde ogen volgens Tester. In Infinity Runner zul je verder puzzels moeten oplossen waarbij je ook met het nodige gevaar moet zien om te gaan.

Wat dit allemaal echt is blijft nog wat wazig, maar het lijkt een game te worden waarin je volop bezig bent en in een hoog tempo verder moet geraken. Wales Interactive gaf ook nog aan dat ze voor 1080p en 60 frames per seconde gaan. Het klinkt voor ons als één of andere rare trip, maar om die reden is onze interesse wel gewekt. Hieronder kun je nog een drietal screens zien.