http://playsense.nl/images/file/img_4fbecf21afd2c.jpg

Sony kocht een tijd geleden Gaikai al op voor een bedrag van meer dan 300 miljoen euro en gebruikt nu de expertise van dat bedrijf om PlayStation Now te realiseren. PlayStation Now is inmiddels te gebruiken in de Verenigde Staten en zal ook hier in Europa deze lente via een gesloten beta beschikbaar zijn. Sony zet hoog in op de streaming-markt en brengt PlayStation Now, een dienst die PS3-games ter stream aanbiedt, naar meerdere platformen. Zo zal PS Now beschikbaar zijn op de PS4, PS Vita, Android-telefoons, tablets en televisies (o.a. Samsung en Sony).

Het streamen van games werd als eerste op grote schaal succesvol gedaan door OnLive, die PC-games streamde naar clients geïnstalleerd op de PC’s van haar gebruikers. OnLive is echter vanaf 30 april niet langer bereikbaar, Sony heeft de dienst namelijk opgekocht en besloten deze te sluiten.

Sony zou de belangrijkste en meest waardevolle delen (patenten) van het bedrijf over hebben genomen, aldus OnLive. De plannen van Sony wijken wel af van de manier waarop OnLive vandaag de dag te werk gaat en dus gaat het op de schop. Met het in bezit hebben van zowel Gaikai als OnLive versterkt Sony haar positie op de streamingmarkt gigantisch.