Sinds de launch van de current-gen consoles stijgt het aantal verkochte exemplaren nog steeds erg vlot. Hoewel Sony met een ruim aantal voorloopt op Microsoft met haar jongste console, wil dat niet zeggen dat het totaal daarom niet minder imposant is. Uitgever Electronic Arts had tijdens een conference call over de consoles, en daarmee het aantal verkopen van fysieke games, alleen maar veel positiefs te uiten.

Hoewel met de komst van sneller internet het downloaden van games steeds vaker voorkomt dan voorheen, is EA niet gefocust op het beëindigen van dat era. Integendeel zelfs, zij zullen de consument zelf laten kiezen en aan de hand daarvan gaan zij toekomstplannen maken. Natuurlijk is het voor hen op financieel vlak gunstiger, aangezien zij bij de verkoop van digitale games met veel minder bijkomende kosten zitten. Toch willen ze de nadruk leggen op de hoeveelheid consoles die verkocht zijn, een basis die 51% hoger ligt dan in dezelfde periode na de release van de Xbox 360 en PS3. In tegenstelling tot de PC is de omzet van fysieke games op consoles nog altijd hoger dan digitaal.

In de laatste telling die bekendgemaakt werd in maart, was de PS4 zo’n 22.3 miljoen keer verkocht. Voor de Xbox One kregen we nooit echt exacte aantallen, maar het is wel al de 10 miljoen verkopen gepasseerd. In het beste geval zullen de twee giganten in het aankomende jaar dus nog zo’n 18 miljoen consoles gaan verkopen, volgens EA.