http://playsense.nl/images/file/img_55776824bae74.jpg

PlayStation Now is hier nog niet beschikbaar, maar in de Verenigde Staten kunnen ze al een tijdje genieten van Sony’s cloud-service. Deze service maakt het mogelijk om PS3-games te streamen naar je PS4 en later ook de PS Vita en PS3. De game wordt dan niet zelf op de console afgespeeld, maar via een stream-model aangeboden en afgespeeld via Sony’s eigen servers.

Het is al geruime tijd bekend dat Sony met een app zou komen voor Samsung TV’s, die het mogelijk maakt om zonder PS4 console ook games te streamen. Deze app wordt vandaag gelanceerd, maar doordat de service (PlayStation Now) hier nog niet beschikbaar is, zal dit vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten gelden, maar baanbrekend en positief is het absoluut.

De Smart TV’s van Samsung gaan immers als zoete broodjes over de toonbank en het is één van de best verkochte TV-merken van de afgelopen jaren. Iets wat men tot op de dag van vandaag nog altijd vol weet te houden.

“The service will launch as an app that can be accessed through Samsung’s Smart Hub. Once launched, games are played using the critically acclaimed DUALSHOCK®4 Wireless Controller (sold separately). PlayStation Now on Samsung Smart TVs will support all functionality of the service, including the ability to earn in-game trophies, play games online with friends, and save your game progress in the cloud.”