Toen vorige week na de Final Fantasy VII remake aankondiging Sony ook doodleuk nog Shenmue 3 aankondigde werd de zaal helemaal gek. Naast Final Fantasy VII is ook dit een veelgevraagde game, maar wat een beetje apart was, was de aankondiging van een Kickstarter campagne. Sony zou het immers ook zelf kunnen financieren.

Inmiddels is hier meer duidelijkheid over gegeven en dat valt te herleiden naar twee zaken. Allereerst zou Sony als ze dit volledig zouden financieren in gesprek moeten met investeerders en meer, wat de ontwikkeling qua tijd benadeelt, zoals al eerder gemeld. Daarnaast heeft Yu Suzuki een eigen visie op de game, welke ook gepitched werd bij vele uitgevers. Die durfden het echter niet aan of hadden er een andere kijk op. Iets waar Suzuki niet op zat te wachten.

Vanuit dat perspectief is een Kickstarter het meest interessante en voor Sony is daarmee de invloed vanuit andere partijen tot een minimum beperkt. Sony zal niets aan de Kickstarter verdienen en dient als ondersteunende partner. Zo zullen ze de marketing van de PS4 versie voor hun rekening nemen en tevens investeren in de ontwikkeling. In die zin is Sony ook gewoon één van de vele backers van het project. En gezien het zo snel gaat met de funding ziet het er naar uit dat Yu Suzuki steeds dichter bij zijn oorspronkelijke doel komt om zo daarmee de beoogde game te kunnen gaan maken en dat is natuurlijk goed nieuws.

Meer hierover kun je in een uitgebreid artikel op Crashlanded teruglezen.